Pražská komise projedná nabídky na zástavbu Rohanského ostrova

Fotogalerie ke článku (1)

Mapa

Mapa
Celá fotogalerie (1)

Výběrová komise pražských radních dnes probírá nabídky investorů za zástavbu rozsáhlých pozemků na Rohanském ostrově.

Do soutěže na pronájem a následný prodej městských parcel se přihlásilo 17 uchazečů. Zda už na dnešním jednání padne verdikt o tom, kteří z nich postoupí do druhého kola, není jisté.

V soutěži jde o více než 200.000 metrů čtverečních parcel. Má na nich vzniknout nové městské centrum s obytnými domy, službami, hotely a kancelářemi i zelení. Investoři, kteří se přihlásili, museli respektovat již vypracovanou urbanistickou studii.

Nabídky od září posuzovala právní kancelář. Největší šanci k postupu do druhého kola mají údajně společnosti Konsorcium Rohan firmy Sekyra Group, Development Pobřežní finanční skupiny J&T a firma Avenzo Vice. Někteří členové komise postup soutěže zpochybňují. Je možné, že komise nechá vypracovat další posudky.

V prvním kole se mělo hodnotit urbanistické hledisko. Teprve ve druhém kole budou uchazeči vyzváni, aby předložili cenovou nabídku.

Rohanský ostrov stejně jako celý Karlín, k němuž patří, poničila v srpnu 2002 katastrofální povodeň. Nyní již tuto čtvrť chrání před případným opakováním přírodní katastrofy zábrany. Většina parcel, které město v soutěži nabízí, je v chráněné části ostrova.

Zdroj: Zpráva ČTK, 6.2.2008


Souvsející články: Soutěž na prodej městských parcel v Praze 8 se protahuje

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*