Kamna na vaření

Vzpomínáte na kachlová kamna, ve kterých vařily naše babičky? Většina dnešních výrobců zůstala tradičnímu vzhledu věrná, a tak vás pouhý pohled na tyto skvosty přenese zpátky do babiččiny kuchyně. Některé z modernějších typů však prošly rukama návrhářů, a tak zcela jistě zapadnou i do moderní kuchyně.

Využití

Vaření na krbovém sporáku si tak můžete užívat nejen v rodinném domě, ale i na chalupě. Tradiční kuchyně totiž stále mají své nezanedbatelné kouzlo. Na kamnech uvaříte nejen skvělý oběd a večeři, upečete si výtečný koláč či bábovku, ale zároveň se postarají o teplo vašeho domova.

Životní prostředí
Co se týče ochrany životního prostředí, nemusíte mít strach. Kamna jsou velmi šetrná, mají velmi nízké emisní hodnoty a ovládání regulace teploty je jednoduché. Výrobci také neustále vyvíjí jejich funkčnost. V moderních kamnech tak najdete vestavěný teploměr, ale také možnost regulace teploty pomocí přívodu vzduchu.

Vaření a pečení
Sporáky na tuhá paliva zajišťují rovnoměrné pečení v celé troubě, takže na vaši pochoutku působí po celou dobu stabilní teplota. Veškerá vlhkost se drží uvnitř a váš pokrm se stane dokonale vláčným. Díky konzistentní teplotě v kamnech už nic nepřipálíte.

Sporáky nedoporučujeme stavět do místnosti, ve které spíte. V letních měsících to určitě oceníte a v zimních vám teplá pec přinese skvělou možnost relaxace. Vybrat si můžete z celé řady kamen na vaření se dvěma rošty. Ty slouží i k regulaci vytápění místnosti, pokud je v zimě roztápíte oba.

Využít můžete té nejnižší teploty – na okraji plotny, ale i té nejvyšší, přímo nad roštem. Každá kuchařka dává přednost jinému typu povrchu sporáku, proto zvolte pro vás ten nejvhodnější. Připlatit si můžete i za sklokeramickou desku. Vaření a pečení se na krbovém sporáku může změnit v nezapomenutelný zážitek.

Rada na závěr: Pokud potřebujete rozpálit kamna co nejrychleji, použijte měkké dřevo (např. borovic či smrk) a co nejtenčí třísky.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Stavbaweb neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*