Je zdravé, ale také útočí na žlučník
Výrazně barevné i „pastelově“ tlumené
Stejný měl být Avocado gang, kde avokádo najdete snad ve všem s výjimkou destilátů – a i to jen před jejich zkoktejlováním.
První avokádová restaurace v Praze vznikla v přízemí nárožního činžovního domu na Lyčkově náměstí. Jednoduchý podélný prostor restaurace nabízí 9,3 m dlouhý stůl s 22 místy k sezení v jeho středu a dalšími místy podél stěn. Otevřená kuchyň umožňuje každému hostu potvrzení čerstvosti jeho brunche. Pestré barvy stolu jsme odvodili od výrazné barevnosti avokáda a jídel z něj připravených. „Nebarvy“ ve škále šedivé jsou pozadím pestrých objektů – ať jsou jimi stůl, židle kolem něj nebo – a především – jídla zde servírovaná.
Stůl tvoří masivní smrkové hranoly profilu 160 x 100 mm na podnožích z žárově zinkované oceli. Smrk jsme v interiéru použili také v podobě lazurované biodesky. Žárově zinkovaná ocel je tu ve formě podnoží dalších stolů, židlí, světel, obkladu podélné stěny oddělující část pro hosty a zázemí restaurace, umyvadlech a na dalších prvcích. Celek doplňuje cementová podlahová stěrka a světle šedá malba. Dost prostoru každopádně zůstává pro avokádo samotné – ať už v očekávatelné podobě guacamole nebo avokádových lívanců se slaninou.
Autorská zpráva
Foto: BoysPlayNice
Myšlenky proudí, sny se zdají. Bez skutečných lidí by se ale vyplnit nemohly. Avocado gang je sen plný barev, chutí, tvarů, nadšení, bláznovství a bláznivosti. Restaurace. První avokádová restaurace v Praze. Společná práce skvělých lidí.
Kořeny se z avokádové pecky derou pomalu. Nenápadně. A trochu nejistě. Zprvu si toho hlavního, který razí cestu, ani nevšimnete. A najednou je ve skleničce pořádný chuchvalec větších i menších kořenů. Jistí je malý stvol. A když rostlina vzkvétá a roste, raší, pyšní se a dychtí, může se na kořeny spolehnout. Tvoří ten nejlepší základ, co to vzpurné mládí může mít. Proces nikoliv nepodobný otevření restaurace. Podobnost mezi Avocado Gangem a „obyčejnou“ peckou, díky níž se zrodí čirá krása, je vlastně absolutní.
Pracovali jsme na restauraci dlouhé měsíce před otevřením. Pomalu. Nenápadně. Jo, někdy i nejistě. Hledali jsme, zkoušeli, rozrůstali se v myšlenkách, radovali se, těšili, pokorně budovali pevné základy, abychom pak světu mohli říct: máme to, můžeme růst. Můžeme se zazelenat!
Karolina Konečná
Klient: Karolina Konečná
Autor: Studio Mimosa architekti – Petr Moráček; spoluautor Kateřina Fryzelková
Spolupracovali: Jitka Boková – malířka, Radek Rytina – grafika, Julius Hejnal – hlavní dodavatel, Jiří Kurel – zámečnické práce, Jiří Diviš – truhlářské práce
Užitná plocha: 106 m2
Autor: Studio Mimosa architekti – Petr Moráček; spoluautor Kateřina Fryzelková
Spolupracovali: Jitka Boková – malířka, Radek Rytina – grafika, Julius Hejnal – hlavní dodavatel, Jiří Kurel – zámečnické práce, Jiří Diviš – truhlářské práce
Užitná plocha: 106 m2
Bílý ciferník s bílými ručičkami na bílém podkladu - to je tedy inteligentní nápad! Nýtovaná konstrukce mostu skončí v muzeu.…
Dobrovolně Hodinu denně Zahradničím pro obec Voluntarily An hour a day I garden for the community 自願 每天一小時 我為社區花園 私はコミュニティの…
Pecka
Super minimalistická stavba jak zvenku tak zevnitř. Výborně využitý složitý pozemek "na křižovatce" obklíčený komunikacemi ze dvou stran. Projektanti i…
Krásná práce, je radost si to prohlížet :-).