Restaurace La Bottega Oaks Deli Bistro

V Nebřenicích se nedávno zrodila nová restaurace La Bottega Oaks Deli Bistro. Za konceptem stojí architekt Andrej Tušan (Chapman Taylor Prague Studio). 

Interiér restaurace se svým pojetím a designem liší od jiných poboček La Bottega. Inspirací designu se stal výlet do severní Itálie. Při vstupu zaujmou zejména keramické tyrkysové obklady ve tvaru trojúhelníku. Jedná se o kachličky, které mají rozpraskaný desing vytvořený povrchovou úpravou Crazing. Jsou originální, každý kus je dělaný ručně. Evokují atmosféru italského „dolce vita“. 

V projektu jsou uplatněny lokální zdroje. Většina materiálů a interiérových prvků pochází přímo z Čech nebo Slovenska, případně z dalších evropských zemí. V interiéru si lze všimnout realizace dekorativního osvětlení, jehož skleněné části jsou vyráběny v Čechách, a glazovaných keramických obkladů, které jsou ručně vyráběny na Slovensku.  

Zajímavou částí interiéru je atypický nábytek, který byl vyrobený na Moravě a Slovensku, výhradně z dubu evropského. „Během výběru materiálu se nám podařilo najít dva krásné kusy dvousetletých dubových kmenů, ze kterých jsou zhotoveny masivní stoly. Konkrétně stůl v restaurační části váží přes sedm set kilogramů a je vyroben z kmene stromu pocházejícího z oblasti Štiavnických Vrchů,“ vysvětluje architekt. 

Atmosféru dotváří i promyšlený koncept osvětlení a ozvučení. Jeho variabilita umožňuje přizpůsobit prostředí pro různé příležitosti. Součástí konceptu je také „otevřená kuchyně“, kde návštěvník může nahlédnout pod ruce šéfkuchaři. 

Na restauraci navazuje koncept bistra a obchodu s italskými produkty a surovinami. Také interiér bistra měl na starosti Andrej Tušan. 

Autorská zpráva, redakčně upraveno


Autor: Andrej Tušan
Ateliér: Chapman Taylor Prague Studio
Umístění projektu: Oaks Prague (rezidenční komplex v Nebřenicích u Prahy)
Dokončení: 2022

Komentáře

  1. Čtenář Stavbawebu says:

    Vlastně je to legrační název. Z la bottega vzniklo české putyka, tedy místo nevalné úrovně, kde se spíš jen posedává, a bistro je rychlé občerstvení. A ten anglický název dubu, když se chlubí, že je ze Slovenska, to už je jen třešnička na dortu. Schválně, na co si to místní překřtí?

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*