Pro společnost La Lorraine, výrobce a distributora pečiva,
jsme navrhli rozšíření areálu závodu v Kladně: nové výrobní a skladovací
objekty a také technické i administrativní zázemí provozu. Výrobu posílí nové
výrobní linky, prostory a technologie nakládaní hotových výrobků do kamionů a
distribuce. Výzvou je nový mrazírenský sklad o půdorysu 130 x 45 m a výšce 40
m. Bude mít unikátní technologii s teplotou -25 °C a ochrannou atmosféru s nízkým
obsahem kyslíku. Skladovací systém bude jen opláštěn tepelnou izolací. Jeho
začlenění do sestavy hmot areálu, do technologických linek a do krajiny nebylo
snadné.
Navrhli jsme také pohodlnější a přehlednější komunikaci pro zaměstnance: nová
pěší lávka bezpečně a rychle propojí nová parkovací místa.
Kritériem projektu byla energetická efektivita a úspory energie.
Výsledkem je rozšířený, efektivní a funkční výrobní areál, v němž se výrobní a
dopravní plochy prolínají se zelení a příjemným zázemím pro zaměstnance.
Autorská zpráva
Autor: MS architekti s.r.o. – Jan David, Ing. arch. David
Guisado, akad. arch. Pavel Hřebecký, Mgr. Serhii Leshchenko, Ing. arch. Elena
Monsalve, Ing. Martin Studnička, Ing. arch. Michal Šourek
Ta doživotní záruka, to už je něco! Super! A dům je nádherný!
Bazén, knihovna, kuchyně, ateliéry, venkovní hřiště?
Jediný s inovativní fasádou.
Souhlasím, že vliv Filharmonie na okolí bude menší než vliv okolí na Filharmonii. Ale pokud jde o problém dopravy a…
Tak možná proto, že potřebují změřit, za jak dlouho se napršená voda vsákne na přesně dané ploše? Přece jen jde…