Pro společnost La Lorraine, výrobce a distributora pečiva,
jsme navrhli rozšíření areálu závodu v Kladně: nové výrobní a skladovací
objekty a také technické i administrativní zázemí provozu. Výrobu posílí nové
výrobní linky, prostory a technologie nakládaní hotových výrobků do kamionů a
distribuce. Výzvou je nový mrazírenský sklad o půdorysu 130 x 45 m a výšce 40
m. Bude mít unikátní technologii s teplotou -25 °C a ochrannou atmosféru s nízkým
obsahem kyslíku. Skladovací systém bude jen opláštěn tepelnou izolací. Jeho
začlenění do sestavy hmot areálu, do technologických linek a do krajiny nebylo
snadné.
Navrhli jsme také pohodlnější a přehlednější komunikaci pro zaměstnance: nová
pěší lávka bezpečně a rychle propojí nová parkovací místa. 
Kritériem projektu byla energetická efektivita a úspory energie.
Výsledkem je rozšířený, efektivní a funkční výrobní areál, v němž se výrobní a
dopravní plochy prolínají se zelení a příjemným zázemím pro zaměstnance.
Autorská zpráva
Autor: MS architekti s.r.o. – Jan David, Ing. arch. David
Guisado, akad. arch. Pavel Hřebecký, Mgr. Serhii Leshchenko, Ing. arch. Elena
Monsalve, Ing. Martin Studnička, Ing. arch. Michal Šourek
 					
										
				
				
			 
                                    









 
 
      
 
 
  
  
  





Pánové, děláte mi radost. Světlíky, jako na Vinohradech a split level v garážích, jako pod Dostavbou národního divadla. Děkuji
Tak do toho rozhodně jděte. Určitě nebudete litovat ;)
Dost uvažujeme o tom smaltovaném skle.
Jde o tiskovou zprávu T-mobile. Kasá se tedy ten, kdo si zasmluvnil jméno arény a kdo má průraznější PR. :-)…
Snad jsem to někde prehledl, aneb kdy dospějeme k tomu, ze se ocení a zmíní i ten, kdo stoji za…