Kanceláře Euro Nářadí

Kanceláře Euro Nářadí

Rousínov, Komořany

(29. 4. 2020) Radek Sládeček

   
 
 
 
 

Kanceláře Euro Nářadí

Návrh interiéru kanceláří byl realizován v průběhu rozestavěnosti skladovací a distribuční haly, jejíž součástí jsou i kanceláře společnosti. V rámci prací na návrhu interieru se podařilo zásadně upravit i stavební řešení a exterier.
Důležitou součástí zadání bylo podpořit základní filozofii společnosti – sounáležitost zaměstnanců jednotlivých oddělení administrativy i celé firmy. Proto jsou kanceláře v maximální možné míře propojené jak mezi sebou, tak i se skladovací a distribuční částí. Objem kanceláří je jednoznačně propsán do základní šedé hmoty haly žlutým hranolem – tento odstín žluté je firemní barvou. Vstup a zasedací místnost akcentují balkony, dřevěný obklad prochází plynule z interiéru do exteriéru. Obdobně přechází popínavá zeleň fasády do vstupní převýšené haly.
Základní nosný systém železobetonového skeletu a trapézových střešních plechů je přiznán i v kancelářích.  Obdobně je zde uplatněno dřevo a kov v různých kombinacích a úpravách. Materiálové provedení reflektuje obchodní předmět společnosti spojený v principu s opracováním přírodních materiálů kovovými nástroji.
Akustická pohoda je řešena minerální vatou za modřínovým obkladem a zavěšenými panely Ecophone. Kanceláře jsou v maximální míře propojené s exteriérem pásovými okny a balkony s dřevěným obložením.
Zasedací místnost je prostorovým zakončením kanceláří. Tak jako v celém návrhu, jsou i zde použity přírodní materiály a kov odkazující se na obchodní předmět firmy - nářadí, tj. práce s kovem a s dřevem. Modřínový obklad prochází všemi částmi společných kanceláří, je jím obložena i exteriérová část zasedačky přecházející do balkonu. Velkým pásovým oknem je možný pohled do skladové a expediční haly a mít tak stálý přehled o chodu zboží a činnosti skladových zaměstnanců.
Hmota sociálního zázemí a individuálních kanceláří je obložena dýhovanými deskami ve formátu podlahy a překryta perforovaným plechem. Při jednání je výhled do zeleně zarámovaný pásovým oknem vloženým do nábytkové stěny.

V současné době se pracuje na návrhu 2. etapy – strohý objem nové haly by měly doplnit kompoziční prvky vykonzolovaných balkonů a lodžií, které vyjadřují odlišnou náplň hlavního objemu a zároveň zjemňují objem haly. Podstatnou součástí návrhu je také řešení zeleně.

Autorská zpráva
Foto: Robert Žákovič a archiv autora
Vizualizace: Luboš Zbranek

 

Autorem stavební části je společnost Projekt point green.

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Novostavby

Dokončení

2017

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře

25. 5. 2020 17:38:58

Re: Interiér rodinného domu

Jako uživatelka bych měla k Vašemu návrhu několik výhrad, ačkoli je interiér na pohled impozantní : 1) podle velikosti ložnice a postlelí odhaduji, že kuchyň bude mít rozměry cca 4x5 m. I když velká kuchyň je krásná, současně by měla šetřit nohy kuchařky, která kromě vaření je možná celý den pracovně na nohou a ještě obstarává malé děti. Víte jak se naběhá s hrncem špaget po kuchyni, než ho někam umístí? A další cca 3 m k jídelnímu stolu, když chce servírovat. Nechtěla bych to. Kuchyň, kde se nestoluje, má být prostorná, praktická, ale ne rozlehlá! 2) Ložnice na opačné straně domu od WC vám nebude vadit, dokud budete mladí a zcela zdraví. Potom si zařídíte raději ložnici v sousední koupelně, než bloudit po celém domě. 3) chválím nápad dvoupostele s prostředním madlem v dětském pokoli. Skvělý nápad s multifunkční a velkokapacitní pohovky s postelemi pro hostinský pokoj (nebo do obýváku). Ale rodičům se dvěma dětmi i stejného pohlaví, bych zcela určitě, po všech svých zkušenostech, doporučila raději dva malé pokojíky než jeden společný. Možná ten společný tak max. max. do 5. třídy. Ale pak by jej muselo být možné rozdělit na dva. P.S. Pohled z pohovky obýváku do přírody může být úchvatný, na krb také. Přesto bych umožnila pro konzervativce i pohled na obrazovku TV - pohovka jak stvořená pro domácí kino! Je mi líto, ale snaha po umění tady, podle mne, převyšuje funkčnost a praktičnost. Měly by být v rovnováze. Člověku běžně nestačí jen se dívat, v bytě musí i příjemně žít.

 
© 2007–2020 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz