Kanceláře FUNTASTY

Kanceláře FUNTASTY

Kounicova 1007, 602 00 Brno - Veveří

(26. 2. 2019) Studio Perspektiv

   
 
 
 
 

Kanceláře FUNTASTY

Mladá brněnská IT společnost zaměřená na vývoj mobilních aplikací nalezla svůj nový domov v konverzi parkovacího domu Rozmarýn. Naším úkolem bylo navrhnout prostředí pro dvaačtyřicetihlavý tým kodérů, developerů a designérů. V kompaktním prostoru, kterým ještě donedávna křižovaly desítky aut denně, vznikla plnohodnotná kancelář bez kompromisů. Realizace prostředí, za které by se nemusela stydět ani několikanásobně větší firma, přinesla společnosti FUNTASTY svobodu, flexibilitu a možnost pořádat společenské akce a eventy v prostorné komunitní zóně, kterou zásobuje firemní kuchyň s výhledem do Kounicovy ulice.
Pracovali jsme s odkazem parkovacího domu a pozůstatky jeho svérázné estetiky. Krom šikmé vzpěry a ocelového táhla zde zůstal velkorysý prázdný prostor, umožňující volný a otevřený přístup k řešení dispozice. Jednotlivá pracoviště od sebe pocitově oddělují poloprůhledné boxy zasedacích místností. Celistvý a všemi směry průchozí prostor je transformován v soustavu různě exponovaných pracovních zálivů, křižovatek sloužícím ke krátkým poradám, zasedacích místností několika měřítek a míst určených k odpočinku a zábavě.
Technologickým srdcem kanceláře je Device Lab, rafinovaná knihovnička mobilních zařízení, na kterých kodéři a developeři testují aplikace. Díky promyšlené konstrukci působí tablety a telefony na poličkách jako právě odložené knížky, nikoli jako komplikovaná dokovací stanice, kterou Device Lab ve skutečnosti je. Kultivovaný dialog kontrastů - zdánlivě protichůdných technologických postupů, materiálů a barev, je přítomen na každém kroku. Kombinace studených a teplých odstínů v různých poměrech vytváří spolu s vrstvením průhledných a poloprůhledných konstrukcí iluzi hloubky a dalekých průhledů.
Měkké, hřejivé dřevo smrkových latí a chladná tvrdá plocha copilitových panelů si mezi sebou občas sice vymění pár ostrých slov, v důležitých záležitostech se však shodnou. Tam, kde je to třeba, vymezují pracoviště a prostory spolupráce, jinde zase spojují komunitu. Nahý a odhalený technologický strop, který jako by si přes sebe právě přetáhl bílý závoj, mezitím potichu tepe a tluče...
Kancelář je vybavena na míru vyráběným nábytkem, který splňuje estetické a funkční požadavky klienta. Na návrhu stolů se s architekty podíleli čeští designéři z Master & Master. Český design promluvil také do výběru svítidel: komunitní hotdesk osvětlují zavěšená svítidla Whistle od značky Brokis.
Realizaci podtrhuje grafické řešení jako vtipně pojatá kronika společnosti. Svými grafikami a ilustracemi rozzářila novou brněnskou základnu FUNTASTY výtvarnice Karolína Stryková.

Autorská zpráva
Foto: BoysPlayNice


Architekt: Studio Perspektiv s.r.o. - Ing. arch. Martin Stára, Ing. arch. Ján Antal; spoluautoři Ing. arch. Mgr. art. Andrej Tušan,  Ing. arch. Kateřina Burešová, Ing. arch. Branislav Bašista

Rozloha: 330 m2
Náklady: € 200 000

 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Dokončení

2018

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2019 Business Media CZ, s. r. o.