Kancelářské prostory a showroom developerské společnosti Satpo

Kancelářské prostory a showroom developerské společnosti Satpo

(15. 2. 2019) Daniela Polubědovová, Milan Bulva

   
 
 
 
 

Kancelářské prostory a showroom developerské společnosti Satpo

Před časem jsem byla oslovena k vytvoření interiéru kanceláří a showroomu v polyfunkčním domě Rezidence Sacre Coeur II (autor Schindler Seko Architects ) pro developerskou společnost Satpo, která se rozhodla svou vlastní výstavbu využít pro sídlo firmy.

S tvorbou kanceláří jsem se během své práce setkala již několikrát. Hlavní motivací při tvorbě návrhu je pro mě vytvořit nový prostor s atmosférou přínosnou pro nejen pocity zaměstnanců, kteří tam tráví většinu svého pracovního dne ale i v tomto případě i klientů a návštěvníků showroomu.

Realizace plochy dvou pater vznikla od zadání a prvotních konceptů do samotného nastěhování v průběhu dvou let.

Stavba vzhledem k tomu, že je umístěna nad tunelem, má svou specifickou konstrukci, která se v interiéru výrazně projevila. Jako protiváhu těchto technických prvků jsme pracovali převážně s jemnými barvami, hravým tvaroslovím a přírodními motivy.

Vstupní patro s recepcí a zasedacími místnostmi slouží jako prezentační showroom a místo pro komunikaci s veřejností.

Zasklená galerie v prvním nadzemním podlaží nad showroomem je využita pro kancelářská pracoviště a zázemí zaměstnanců.

Poměrně složité bylo vypořádat se s nízkou konstrukční výškou prostoru kanceláří. Podhled z bílého vlnitého plechu, který kryje mnoho technologií, byl použit záměrně pro jeho schopnost odrážet světlo a vytvářet dojem plynulého pohybu. Toto tvarování umožnilo v místech bez rozvodů, podhled opět lehce zvýšit. Prostor tím získal alespoň částečně větší výšku i dynamiku.

Materiálový koncept je vytvořen kombinací překližky, skla, surového i lakovaného plechu, bílého mramoru i terazza. Stoly v zasedacích místnostech z masivních dubových fošen se specifickou vůní dřeva doplňují obklady a dveřní panely ze starých dřevěných trámů. Kontrast ke skleněným příčkám a betonu na stropech showroomu tvoří vzdušné bílé záclony. Barevná kompozice je tvořena opozicí pastelové růžové, modré, zelené, žluté i sněhově bílé k temné smaragdově zelené, zářivě červené a barvě přírodní oceli.

Zeleň umístěná v showroomu do ostrovních atypicky navržených květináčů se pne přes dvě patra na konstrukcích z ocelových lan.

Realizace byla nominována mezi finalisty soutěže Kancelář roku 2017. 
Autorská zpráva

Autor : Daniela Polubědovová
Spolupráce : Milan Bulva
Adresa : Holečkova 3331 / 35 , Praha 5 Smíchov
Projekt : 2015 - 2016
Realizace : 2016 - 2017
Užitná plocha : 740 m2
Obestavěný prostor : 3420 m3
Foto : Filip Šlapal 


Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2019 Business Media CZ, s. r. o.