Minipivovar a Steakhouse Riegrovka

Dům na úzké parcele sloužil již dříve restauračnímu provozu. V podzemním podlaží se nachází kuchyně, následují dvě patra restaurace a kanceláře v posledním ustoupeném podlaží. Rekonstrukce interiéru byla realizována ve dvou fázích – koncept pivovarské restaurace v přízemí, na který následně navázal steakhouse v prvním podlaží. Obě části restaurace byly budovány s časovým odstupem a s důrazem na odlišný koncept, čemuž měl odpovídat také interiér. Oba provozy bylo potřeba oddělit i propojit současně. Investor měl požadavek na počet míst k sezení i stání a provozní propojení pater, také bylo nutné pracovat s některými kusy nábytku a svítidel či povrchů (například v patře byla ponechána keramická dlažba).
Obě patra jsou propojena vizuálně i funkčně pochozí prosklenou podlahou, doplněnou kladkou, která umožňuje mezi barovými pulty posílat nápoje. Průhled je možný též okny v centru dispozice.  V obou patrech bylo pracováno se stejnými materiály, bar v přízemí je obložen bílou keramickou mozaikou a záda baru černým keramickým obkladem, v patře je tomu naopak.
Restaurace v prvním podlaží je více tradiční, dispozicí, použitými barvami a materiály. Jsou patrné průhledy na technologie výroby piva.  Steak house v patře je živější, s otevřenou kuchyní v pultu, doplněním červené a modré barvy na sedacích, svěžím designem.  Je patrné navázání na přípravu masa a pizzy, které probíhají před zraky návštěvníků.  Vizuálně i výškově oddělena je nejvíce zadní místnost s vinotékou, a to nejen zaměřením na konzumaci vína, ale i odlišným osvětlením a barevností v odstínech béžové, měděné a modré. 

Autorská zpráva
Foto: Martin Cenkl


Investor: pivovar Riegrova 22 s.r.o.

Komentáře

  1. Čtenář Stavbawebu says:

    Ta skleněná podlaha nad barem nedává logiku… obzvlášť, když se jí nejde vyhnout při cestě na toalety. Chápu, že se to barmanům asi líbí, ale moje máma by si nejspíš šla radši odskočit naporti do nonstropu, než jít v sukni přes tuhle blbost. Jinak docela pěkná rekonstrukce.

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*