Přístavba školní jídelny

Přístavba školní jídelny

(16. 4. 2019) Vítězný projekt Ceny pro začínající architekty / Mies Van der Rohe

   
 
 
 
 

Přístavba školní jídelny

Evropská komise a Nadace Miese van der Rohe ve středu 10. dubna 2019 vyhlásily vítězný projekt Ceny Evropské unie pro současnou architekturu - Cenu Miese van der Rohe 2019. Cenu pro začínající architekty získalo studio BAST z Toulouse za přístavbu jídelny ke škole pro 61 žáků ve francouzském městečku Montbrun-Bocage.

Nová přístavby ohraničuje fyzicky nádvoří školy, prosklená fasáda ale umožňuje vizuální propojení s okolní krajinou.

Architekt: BAST
Místo: Montbrun-Bocage, Francie
Investor: obec Montbrun Bocage
Dokončeno: 2017Celková plocha: 1500 m2
Užitná plocha: 200 m2
Foto: archív autorů, Jordi García

Projekt na stránkách Ceny najdete ZDE,
na stránkách autorů ZDE.


Vítězem soutěže se stala přestavba 530 bytů v komplexu Grand Parc ve francouzském městě Bordeaux. Autory jsou architektonické ateliéry Lacaton & Vassal architectes, Frédéric Druot Architecture a Christophe Hutin Architecture

Zdroj: EUmiesaward19

Související články:
Přestavba 530 bytů v komplexu Grand Parc v Bordeaux  15.4.2019

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Škola, věda

 
 
 
 
43.127983302151044
1.2642041104550117
Přístavba školní jídelny

Přístavba školní jídelny

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2019 Business Media CZ, s. r. o.