Recepce a vstupní lobby administrativní budovy Filadelfie

Recepce a vstupní lobby administrativní budovy Filadelfie

Želetavská 1525/1, 140 00 Praha 4

(12. 2. 2021) DAM architekti

   
 
 
 
 

Recepce a vstupní lobby administrativní budovy Filadelfie

Hlavní recepce a vstupní lobby budovy Filadelfie v pražském BB Centru prošlo náročnou rekonstrukcí a redesignem. Veškeré práce probíhaly za plného provozu od druhé poloviny loňského roku a dokončeny byly letos v lednu. V rámci rekonstrukce došlo zejména k většímu otevření hlavní recepce směrem k obchodní pasáži, proměně vstupního lobby od Želetavské ul. a rovněž ke zkvalitnění a zpříjemnění odpočinkových zón. Ikonická budova Filadelfie byla vystavěna v roce 2010, proběhlé úpravy byly iniciovány jejím největším nájemníkem, společností UniCredit Bank, která změnu s vlastníkem a správcem objektu, firmou Passerinvest Group, spolufinancovala. Celková investice dosáhla výše 23 milionů Kč. Architektonickou studii nového prostoru zajistil ateliér DAM architekti.

Pro rekonstrukci byly využity nadčasové i přírodní materiály jako dřevo, nerezová ocel či keramika, z nichž byly vytvořeny obklady a dlažba, pro nový recepční pult byl využit corian. Stěna za recepcí je nově obložena velkoformátovým keramickým obkladem, který je nejen vysoce estetickým prvkem, ale slouží také jako projekční plocha pro vnitřní mapping. Ten je zajišťovaný prostřednictvím speciálních projektorů a umožňuje nadčasovou prezentaci při využití nejmodernějších promítacích technologií. Interní mapping na stěnu doplněnou o designové projekční 3D prvky je nově využit také ve vstupním lobby objektu. Tato projekční technologie dovoluje rychle a kreativně měnit obsah promítání i různých animací, a tím měnit atmosféru celého prostoru. Projekce se stala aktivním prvkem doplňujícím design celého interiéru.

V prostorách nově vznikly velkoplošné zelené stěny s živými rostlinami, tzv. vertikální zahrady. Velký důraz byl kladen na rozšíření a zkvalitnění odpočinkových a jednacích zón. Důležitou praktickou změnou je nasazení nových vstupních turniketů umožňujících průchod více lidí najednou, což usnadňuje a zrychluje přístup zaměstnancům do jejich kanceláří. Rekonstrukci doplňuje vybudované zázemí pro pracovníky recepce a ostrahu.

„Původní koncept lobby a obchodní pasáže při výstavbě Filadelfie byl ovlivněn tehdejšími trendy a požadavky na zvýšenou bezpečnost kancelářských budov. Proto bylo původní lobby kancelářské části budovy odděleno od vstupů do obchodní pasáže. Až v následujících letech došlo k vybudování lávky a lepšímu propojení kanceláří a obchodů. Současná modernizace toto propojení vylepšila a prostory tak více otevřela, z čehož mohou profitovat nájemci i široká veřejnost,“ uvádí Tomáš Karč, Project Manager, Passerinvest Group, a.s.

tisková zpráva

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2021

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře
 
© 2007–2021 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz