Pro společnost La Lorraine, výrobce a distributora pečiva,
jsme navrhli rozšíření areálu závodu v Kladně: nové výrobní a skladovací
objekty a také technické i administrativní zázemí provozu. Výrobu posílí nové
výrobní linky, prostory a technologie nakládaní hotových výrobků do kamionů a
distribuce. Výzvou je nový mrazírenský sklad o půdorysu 130 x 45 m a výšce 40
m. Bude mít unikátní technologii s teplotou -25 °C a ochrannou atmosféru s nízkým
obsahem kyslíku. Skladovací systém bude jen opláštěn tepelnou izolací. Jeho
začlenění do sestavy hmot areálu, do technologických linek a do krajiny nebylo
snadné.
Navrhli jsme také pohodlnější a přehlednější komunikaci pro zaměstnance: nová
pěší lávka bezpečně a rychle propojí nová parkovací místa.
Kritériem projektu byla energetická efektivita a úspory energie.
Výsledkem je rozšířený, efektivní a funkční výrobní areál, v němž se výrobní a
dopravní plochy prolínají se zelení a příjemným zázemím pro zaměstnance.
Autorská zpráva
Autor: MS architekti s.r.o. – Jan David, Ing. arch. David
Guisado, akad. arch. Pavel Hřebecký, Mgr. Serhii Leshchenko, Ing. arch. Elena
Monsalve, Ing. Martin Studnička, Ing. arch. Michal Šourek
Děkuji za skvělý článek o perfektní technologii a materiálu. Jenom malá poznámka: Egypt není Dálný východ.
Vím, že článek je o něčem jiném, ale tato fasáda je ukázkou absolutního nedostatku vkusu. Dát do štítu větší okna…
Jak daleko od sebe na té VRT vlastně budou zastávky? Stihne se vlak vůbec rozject? Podle výpočtu cestujících to vypadá,…
Asi u profíků, aby si dobráci neublížili.
Jo, taky se mi to líbí, fakt to má něco do sebe!