Stejkárna Holešovice

Bučení krav, hluk ventilátoru, dunění plechových vrat. Syrové přítmí a ostré světlo industriálních lamp. Hrubá prkna, vyšisovaná deštěm. Na statku všední realita, v pražské restauraci, zaměřené na steaky z amerického i českého hovězího, realita nevšední.
S rozšířením prošel interiér zásadní změnou. Má jednoduchý výraz a dle zásad moderního foodstylingu dává vyniknout aranžmá jídel na talíři. Dispozice staví na jasném vztahu mezi vstupem a barem, intuitivní orientaci a účelném uspořádání komorních prostor. Materiálové řešení kombinuje nové a omšelé povrchy. Staré vytváří vlídný dekor: obnažené zdivo, nepravidelnost omítek, tvarování kleneb. Nové je navrženo v syrovém duchu hospodářských staveb: nechráněný beton, rezavý kov, opršelé dřevo. Temné prostředí toalet ostře kontrastuje s vlídným interiérem, panely z řízeně korodovaného plechu rozdělují prostor na způsob dobytčích kotců.

Autorská zpráva

Autor: skutek architecture – Ondřej Dvořák, Jiří Matys; spolupráce Marek Václavík, Zdeněk Pech
Dodavatelé: Valtrostav s.r.o., Laserdog s.r.o., Restaurant Charlie’s World s.r.o.
Nástěnná malba: Anna Toshcheva

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*