William McDonough + Partners a D/DOCK: kanceláře společnosti Bosch Siemens Hausgeräte

William McDonough + Partners a D/DOCK: kanceláře společnosti Bosch Siemens Hausgeräte

(12. 10. 2012) Interiér novostavby kancelářské a správní budovy Bosch Siemens Hausgeräte v holandském Hoofdorpu

 
 
 
 

William McDonough + Partners a D/DOCK: kanceláře společnosti Bosch Siemens Hausgeräte

Interiér novostavby kancelářské a správní budovy Bosch Siemens Hausgeräte v holandském Hoofdorpu


Středem a centrem kancelářské budovy je čtyřpatrové atrium s šikmou živou zelenou stěnou procházející z interiéru do exteriéru.

Architektura: William McDonough + Partners
Interiéry:
D/DOCK
Klient: Delta Development Group
Dokončeno: 2011
Foto: Foppe Schut

Popis architektů D/DOCK, autorů interiéru
Firma si zvolila novou budovu v administrativním Parku 20l20 v Hoofddorpu. Otevřenost její architektury umožňuje vytvořit přátelské a otevřené prostředí. Také vysoká úroveň udržitelnosti této architektury vizím společnosti naprosto vyhovuje. Americká architektonická kancelář William McDonough + Partners navrhla toto inovativní a flexibilní pracoviště, které má řadu vlastností žádoucích pro udržitelné stavění.

D/DOCK vyvinul interiér na míru jako jedinečné pracovní prostředí a pro dokonalý zážitek značky B/S/H/. Výsledkem je příjemné místo, které vyzařuje pocit klidu na každého, kdykoliv a a kdekoliv. Optimální osvětlení, materiály příjemné na dotyk, měkké barvy a flexibilní designové prvky maximalizují zážitek a pohodu lidí, zdůrazňují otevřenou strukturu a vizi podniku B/S/H/ s jeho pěti značkami. Zcela flexibilní zařízení se snadno přizpůsobí kterékoliv ze značek nebo funkcí. Dobrým příkladem může být škola vaření. Spotřebiče jedné značky mohou být v krátkém čase zaměněny za jiné a tak všechny značky mohou kdykoliv prostor využít. To samé platí pro posluchárnu a dokonce i pro bar a restauraci, kde mohou posedět a mít i neformální pracovní schůzky zaměstnanci, návštěvníci a obchodní zástupci firmy

V prvních dvou podlažích atria je centrum zvané "Inspiratiehuis 20l20", kde má každá ze značek společnosti vlastní veřejně přístupný showroom. Horní dvě patra byla zařízena podle nových principů práce v těsné spolupráci architektů a firmy. Prostor je komponován do zón, alternativních pracovišť, každé patro má společenské centrum ("hub") a nábytek flexibilního využití.

Velká část interiéru a jeho doplňků (jako třeba koberce Shaw) je zařízena podle principu "Formature" (zde ve smyslu: už nepotřebný). Tento princip zaručuje, že interiérové výrobky, které už nebudou potřebné, se vrátí jejich dodavatelům pro "druhé použití" nebo recyklaci. B/S/H tak paticipuje na utváření cyklického systému využití materiálu, který v posledku znamená menší spotřebu základního hrubého materiálu a snížení ohromného množství odpadu.

Video



Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře

25. 5. 2020 17:38:58

Re: Interiér rodinného domu

Jako uživatelka bych měla k Vašemu návrhu několik výhrad, ačkoli je interiér na pohled impozantní : 1) podle velikosti ložnice a postlelí odhaduji, že kuchyň bude mít rozměry cca 4x5 m. I když velká kuchyň je krásná, současně by měla šetřit nohy kuchařky, která kromě vaření je možná celý den pracovně na nohou a ještě obstarává malé děti. Víte jak se naběhá s hrncem špaget po kuchyni, než ho někam umístí? A další cca 3 m k jídelnímu stolu, když chce servírovat. Nechtěla bych to. Kuchyň, kde se nestoluje, má být prostorná, praktická, ale ne rozlehlá! 2) Ložnice na opačné straně domu od WC vám nebude vadit, dokud budete mladí a zcela zdraví. Potom si zařídíte raději ložnici v sousední koupelně, než bloudit po celém domě. 3) chválím nápad dvoupostele s prostředním madlem v dětském pokoli. Skvělý nápad s multifunkční a velkokapacitní pohovky s postelemi pro hostinský pokoj (nebo do obýváku). Ale rodičům se dvěma dětmi i stejného pohlaví, bych zcela určitě, po všech svých zkušenostech, doporučila raději dva malé pokojíky než jeden společný. Možná ten společný tak max. max. do 5. třídy. Ale pak by jej muselo být možné rozdělit na dva. P.S. Pohled z pohovky obýváku do přírody může být úchvatný, na krb také. Přesto bych umožnila pro konzervativce i pohled na obrazovku TV - pohovka jak stvořená pro domácí kino! Je mi líto, ale snaha po umění tady, podle mne, převyšuje funkčnost a praktičnost. Měly by být v rovnováze. Člověku běžně nestačí jen se dívat, v bytě musí i příjemně žít.

 
© 2007–2020 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz