Komplex Central Most

Fotogalerie ke článku (1)

Central Most

Central Most
Celá fotogalerie (1)

Projektantem stavby je KRR Architektura

Nové obchodní centrum Central Most roste na 1. náměstí v místě bývalého parkoviště. Architektonicky tak dotvoří centrum tohoto regionálního města s 68 000 obyvateli. Zajímavostí projektu je fakt, že obě podlaží mají díky svažitosti terénu přímý vstup z úrovně ulice.

Projektantem stavby, která v současnosti prochází konečnými úpravami, je společnost KRR Architektura. Jejím úkolem bylo navrhnout kvalitní řešení komplexu jak z architektonického, tak urbanistického hlediska. Prostřednictvím prosklené stropní části bude v projektu zapojeno přírodní světlo, prosklené jsou rovněž vstupní části komplexu. Obchodní centrum nabídne přímý výhled na dominantu mosteckého regionu, hrad Hněvín. Součástí budovy bude věž s hodinami a její okolí dotvoří zeleň, včetně nově vysazených stromů.
Obyvatelům Mostecka nabídne na celkové prodejní ploše 18 tisíc m2 více než 90 maloobchodů ve dvou nadzemních patrech a cca 350 parkovacích míst v podzemí. 
Zhotovitelem stavby projektu Central Most je společnost Metrostav.
Developerem projektu Central Most je skupina CRESTYL. 

Rezidence Odeon: 101 nových bytů
Součástí komplexu Central Most bude také rezidenční část, která nabídne 101 bytových jednotek o velikosti 1+kk až 4+kk vybavených balkóny nebo terasou s možností podzemního parkování.

Zdroj: TZ EMC 4.3.2008 

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*