V prostorách prvorepublikové
Císařské restaurace na Masarykově nádraží byla otevřena restaurace
Masaryčka. Zaměřila se na tradiční českou kuchyni, kde plzeň teče proudem; značka
Pilsner Urquell se tak promítla i do designu interiéru. Prostor svou velikostí
i dekorativností působí honosně, proto jsme hledali hranici, Historické prvky jsme nekopírovali, ale hledali jsme v nich inspiraci.
Například původní podlaha byla dřevěná, proto jsme se rozhodli také
pro dřevo, ale vlysy kladené do stromečku nahradila široká prkna. Oživili jsme tradici používání jasanového dřeva pro stoly a lavice v restauracích. Pro
provoz je to vhodný materiál, jeho bohatá kresba navíc dodává interiéru život. Dřevěné
obložení stěn vychází z motivů linek trati při pohledu z ptačí perspektivy.
Linie obkladu jsou tedy jakousi modifikací pohledu shora na depo se svítícími
vlaky a vynikají tak svou dynamičností.
Velkorysost prostoru má své pro i proti, způsobuje akustické problémy. Nepříznivou
akustiku jsme řešili kovovými konstrukcemi se zavěšenými dýhami, které brání
šíření hluku, a navíc prostor zútulňují. Zvuk pohlcují také dřevěné obklady s
polstrováním. Pohledy na historické stropy jsme zachovali.
Co se týče značky Pilsner
Urquell, veškeré kovové konstrukce jsou v zelených odstínech, což navíc odkazuje
na zelené kovové a litinové konstrukce Masarykova nádraží. Konstrukce svým
tvarem připomínají opět linky tratě.
  
Autorská zpráva
  					
										
				 
				
			 
			
			
			    
Pánové, děláte mi radost. Světlíky, jako na Vinohradech a split level v garážích, jako pod Dostavbou národního divadla. Děkuji
Tak do toho rozhodně jděte. Určitě nebudete litovat ;)
Dost uvažujeme o tom smaltovaném skle.
Jde o tiskovou zprávu T-mobile. Kasá se tedy ten, kdo si zasmluvnil jméno arény a kdo má průraznější PR. :-)…
Snad jsem to někde prehledl, aneb kdy dospějeme k tomu, ze se ocení a zmíní i ten, kdo stoji za…