Byt pro hosta

Byt pro hosta

(27. 11. 2015) Studio mjolk architekt

   
 
 
 
 

Byt pro hosta

Prostorný byt se investor v pražských Vokovicích rozhodl doplnit o menší na stejném podlaží. Původní garsoniéra se tak stala bytem pro hosty, kteří mladou internacionální rodinu navštěvují z velkých dálek a tím i na delší čas.
Byt je určen pro rodinné příslušníky i přátele. Najdou v něm kompletní zázemí umožňující jim zůstat v kontaktu, aniž by kdykoliv získali pocit, že jsou na obtíž. Samostatná kuchyň s barovým/jídelním stolem jim poskytuje naopak dostatečné možnosti k přípravě novinek z domácí kuchyně, takže se i oni stávají na chvíli hostitelem.   

Byt je prostorově poměrně skromný, velkorysost mu dodal investor, který se nebál investovat do kompletní výměny všech standardně dodaných prvků. Rekonstrukci jsme díky tomu mohli vzít z gruntu. V bytě se měnila dispozice koupelny i dveře včetně zárubní. Původní poškozenou dřevěnou podlahu a dlažbu nahradila jednotná polyuretanová stěrka. Byt se vyčistil a sektorovou kuchyň nahradil nově navržený nábytek na míru, doplněný kvalitními židlemi. Kladli jsme důraz na optické rozdělení kuchyně/ložnice a naopak. Oproti původní dispozici 1+kk je současný prostor definován více zónami. Velká postel neslouží jen ke spaní, funguje také jako sedačka a prostor na ukládání ložního prádla. Pro případ, že by hosté potřebovali pracovat, mají k dispozici na stěně zavěšenou knihovnu a místo s pracovní plochou a velkým kulatým zrcadlem pro přípravy na večerní program.
V předsíni, která navazuje na koupelnu a komoru, vznikla vestavná skříň. Majitel s vášní pro cyklistiku v jejím středu vyhradil prostor pro svou „silnici“ a ve chvílích, kdy není hostinský byt využíván, odtud vyráží na výjezdy. Pochopitelně, že je v komoře připraveno několik kol pro případ, že průchod předsíní nenechá někoho z hostů chladným.
Koupelna je i z tohoto důvodu vybavena sprchovým  koutem, který oproti původní vaně lépe slouží hostům i sportovcům. Takže hurá do pedálů s vidinou šťastného návratu!

Autorská zpráva
Foto: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Rekonstrukce

Dokončení

2015

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.