Hlavním záměrem bylo nejen rozšíření a přesunutí technologie s důrazem na odhalení provozu pivovaru veřejnosti, ale i služeb rozšířením restaurace a vybudováním penzionu. Přetření domu na bílo umožnilo harmonizaci nesourodého prostředí. Ukázalo se, že je možné zachovat původní charakter budov i při nedostatku peněz a provést nové zásahy. Nejvýraznější změny proběhly uvnitř domu. V přízemí jsme vytvořili a upravili prostory pro výrobu piva a provoz pivovaru oddělili od zbývajících částí budovy. Využili jsme stávající výlohy a ukázali tak výrobu a proces vaření piva z náměstí i z restaurace. V patře vznikly pokoje pro krátkodobé ubytování tak, aby si hosté mohli dopřát živý zážitek z toho, jak a kde se připravuje „jejich“ pivo. Tvarově i materiálově akcentovaná přístavba v zadní části zásobovacího dvora napomáhá celkovému zvýraznění domu jako pivovaru v poměrně nepřehledném a nevýrazném místě. Přístavba má několik funkcí – skladové prostory, komunikační propojení i zvýraznění nového vstupu a vytvoření „zápraží“ pro penzion.
Dej Bůh štěstí!
Autorská zpráva
Autoři: Patrik Hoffman, Simona Benátská
Jste šikovní, Patriku. A investor zasluhuje velkou pochvalu!
ANO, ANO…Dej bůh štěstí… dobrému návrhu, práci i pivu.
Jednoduché, ale dost jasné a dobré!