Interiér jsme rozdělili na dva celky: světlou část restaurace a tmavou s kuchyní a toaletami. Restaurace má uprostřed bar a zázemí, které jsme ukryli do černého boxu se skladem a schodištěm, které vede do suterénu. Vznikl tak kontrast vůči barovému pultu s černobílého terazza. Na stropě jsme ponechali strukturu původních vrstev nátěrů, stěny sjednotili omítkou v kontextuální barevnosti. Mobiliář je jednoduchý, vyrobená z černé bukové překližky.
Nový výklad byl inspirovaný původním výkladcem včetně členění. Abychom interiér prosvětlili, je celý skleněný. Dva velké lustry definují dvě centra provozu. Doplňují je nástěnná svítidla a bodová světla u stolů.
Autorská zpráva
Foto: Matej Hakár
Autoři: Grau Architects, gutgut architects – Štefan Plakovič, Lukáš Kordík, Andrej Olah, Filip Marčák, Alan Prekop, Jana Filípková, Matej Kurajda
Podlahová plocha: 258 m2
Musím říct, že smaltovaná skla mě zaujala nejen po technické stránce, ale i z hlediska estetiky. Je fajn, jak se…
Skvělá novinka! Spojení tradiční technologie smaltu s moderním sklem dává smysl – odolné, krásné a ekologické řešení pro interiér i…
Kde jsou tyče na sjíždění o patro níž?
Minimalistické, ale praktické. Taková ideální kombinace pro rodinný život. A ta krytá terasa vypadá podle popisu parádně :-)
Zní to jako velmi promyšlený návrh. Máme podobně svažitý pozemek, tak mě inspiruje, že i takové místo má velký potenciál!