Bučení krav, hluk ventilátoru, dunění plechových vrat.
Syrové přítmí a ostré světlo industriálních lamp. Hrubá prkna, vyšisovaná
deštěm. Na statku všední realita, v pražské restauraci, zaměřené na steaky z amerického
i českého hovězího, realita nevšední.
S rozšířením prošel interiér zásadní změnou. Má jednoduchý výraz a dle zásad
moderního foodstylingu dává vyniknout aranžmá jídel na talíři. Dispozice staví
na jasném vztahu mezi vstupem a barem, intuitivní orientaci a účelném
uspořádání komorních prostor. Materiálové řešení kombinuje nové a omšelé
povrchy. Staré vytváří vlídný dekor: obnažené zdivo, nepravidelnost omítek,
tvarování kleneb. Nové je navrženo v syrovém duchu hospodářských staveb:
nechráněný beton, rezavý kov, opršelé dřevo. Temné prostředí toalet ostře
kontrastuje s vlídným interiérem, panely z řízeně korodovaného plechu rozdělují
prostor na způsob dobytčích kotců.
Autorská zpráva
Autor: skutek architecture – Ondřej Dvořák, Jiří Matys;
spolupráce Marek Václavík, Zdeněk Pech
Dodavatelé: Valtrostav s.r.o., Laserdog s.r.o., Restaurant Charlie’s World
s.r.o.
Nástěnná malba: Anna Toshcheva




























“Na Knížecí “ (Praha - Smíchov) je pěkná připomínka a o to větší, že v klidu a pohodě vydržela i…
Lidem, kteří momentálně uvažují o stavbě, takový voucher velmi pomůže a hlavně ušetří nějaké peníze. Líbí se mi, že děláte…
Děkujeme Heluzu za takový vánoční "dárek"..
Tento voucher vypadá zajímavě. Kombinace vrácení peněz při nákupu a výrazné slevy na okna může výrazně snížit celkové náklady. Je…
Do 4/1 jsou Mockerovy domy přístupné v rámci akce Vánoční putování Pražským hradem https://www.hrad.cz/cs/kultura-na-hrade/program/vanocni-putovani-prazskym-hradem-1-13462