Bučení krav, hluk ventilátoru, dunění plechových vrat.
Syrové přítmí a ostré světlo industriálních lamp. Hrubá prkna, vyšisovaná
deštěm. Na statku všední realita, v pražské restauraci, zaměřené na steaky z amerického
i českého hovězího, realita nevšední.
S rozšířením prošel interiér zásadní změnou. Má jednoduchý výraz a dle zásad
moderního foodstylingu dává vyniknout aranžmá jídel na talíři. Dispozice staví
na jasném vztahu mezi vstupem a barem, intuitivní orientaci a účelném
uspořádání komorních prostor. Materiálové řešení kombinuje nové a omšelé
povrchy. Staré vytváří vlídný dekor: obnažené zdivo, nepravidelnost omítek,
tvarování kleneb. Nové je navrženo v syrovém duchu hospodářských staveb:
nechráněný beton, rezavý kov, opršelé dřevo. Temné prostředí toalet ostře
kontrastuje s vlídným interiérem, panely z řízeně korodovaného plechu rozdělují
prostor na způsob dobytčích kotců.
Autorská zpráva
Autor: skutek architecture – Ondřej Dvořák, Jiří Matys;
spolupráce Marek Václavík, Zdeněk Pech
Dodavatelé: Valtrostav s.r.o., Laserdog s.r.o., Restaurant Charlie’s World
s.r.o.
Nástěnná malba: Anna Toshcheva
Mě ten vstup do areálu vždy odrazoval. Tváří se jako prostor u fabriky a ne veřejný park. Nijak neláká ke…
Možná by pro začátek stačilo zprovoznit průchod okolo kostela sv. Kosmy a Damiána.
Chybí přímé propojení s nábřežím Vltavy; ideálně široké schody v ose kostela k náměstí Pod Emauzy k Zídkovým sadům. Něco…
Bílý ciferník s bílými ručičkami na bílém podkladu - to je tedy inteligentní nápad! Nýtovaná konstrukce mostu skončí v muzeu.…
Dobrovolně Hodinu denně Zahradničím pro obec Voluntarily An hour a day I garden for the community 自願 每天一小時 我為社區花園 私はコミュニティの…