Bučení krav, hluk ventilátoru, dunění plechových vrat.
Syrové přítmí a ostré světlo industriálních lamp. Hrubá prkna, vyšisovaná
deštěm. Na statku všední realita, v pražské restauraci, zaměřené na steaky z amerického
i českého hovězího, realita nevšední.
S rozšířením prošel interiér zásadní změnou. Má jednoduchý výraz a dle zásad
moderního foodstylingu dává vyniknout aranžmá jídel na talíři. Dispozice staví
na jasném vztahu mezi vstupem a barem, intuitivní orientaci a účelném
uspořádání komorních prostor. Materiálové řešení kombinuje nové a omšelé
povrchy. Staré vytváří vlídný dekor: obnažené zdivo, nepravidelnost omítek,
tvarování kleneb. Nové je navrženo v syrovém duchu hospodářských staveb:
nechráněný beton, rezavý kov, opršelé dřevo. Temné prostředí toalet ostře
kontrastuje s vlídným interiérem, panely z řízeně korodovaného plechu rozdělují
prostor na způsob dobytčích kotců.
Autorská zpráva
Autor: skutek architecture – Ondřej Dvořák, Jiří Matys;
spolupráce Marek Václavík, Zdeněk Pech
Dodavatelé: Valtrostav s.r.o., Laserdog s.r.o., Restaurant Charlie’s World
s.r.o.
Nástěnná malba: Anna Toshcheva




























Hodně mě překvapilo, že je v areálu Pražského hrad tahle zanedbaný dvorek. Na leteckých snímcích to vypadá líp, jako že…
Díky za odkaz, opravdu zajímavý projekt! Rekonstrukce za plného provozu je vždycky náročná, a je skvělé vidět, jak se to…
Ano, továrna v Pardubicích je velmi zajímavá. Kromě jiného rekonstrukce probíhala za plného provozu. Přikládám odkaz na celou stavbu, je…
V rámci Prahy jde o jednu z nejhlučnějších lokalit, které lze v centru najít. ideální pro drahé kanceláře a bydlení.…
Nejvíce mě oslovila stavba – Továrna v Pardubicích, a myslel jsem to spíše designově, že se mi některé ty stavby…