Studii plzeňského parku sv. Jiří představí projektanti 9. a 15. září

Chcete ovlivnit budoucí podobu parku sv. Jiří? Přijďte na setkání s projektanty 9. září na Úřad městského obvodu Plzeň 4 v Mohylové ulici nebo 15. září do restaurace V Háji v ulici 28. října v Plzni na Bílé Hoře. Začátek setkání s veřejností je v obou případech stanoven na 17:30 hodin a předpokládá se, že potrvá vždy cca 90 minut.

Pozvánka

 

„Všichni přítomní budou v krátkosti seznámeni s nejdůležitějšími údaji o území v okolí soutoku řek Úslavy a Berounky, kostela sv. Jiří a Pecihrádku. V pracovních skupinách vedených zkušenými moderátory budou hledat možnosti využití dané lokality. Získáme tak přehled o tom, jak lidé území vnímají, jak ho využívají nebo jak by ho chtěli využívat,“ vysvětluje Ing. Klára Jančurová, Ph. D., která se svým týmem a Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně, akci připravuje. Všichni zájemci o území u sv. Jiří mohou vyjádřit svůj názor také prostřednictvím ankety, kterou si mohou vyzvednout osobně na informacích ÚMO 4 (Mohylová 55, Plzeň), v Hasičském areálu na Bílé Hoře (Sbor dobrovolných hasičů, Nad Priorem 12a, Plzeň – Bílá Hora) nebo na webových stránkách http://ukr.plzen.eu a http://umo1.plzen.eu.

Soutok řek Úslavy a Berounky u sv. Jiří je z hlediska historického i přírodního jednou z nejvýznamnějších lokalit v Plzni. Jedná se o velmi půvabné krajinné scenérie. Tradiční poutní místo je i v současnosti hojně využíváno a jeho potenciál lze ještě zhodnotit. Proto Útvar koncepce a rozvoje města Plzně zajišťuje zpracování studií, které jsou podkladem pro další zatraktivnění území. Tato studie je zpracována v rámci mezinárodního projektu REURIS (Revitalisation of Urban River Spaces), na který získal Útvar koncepce a rozvoje města Plzně finanční prostředky z Operačního programu Nadnárodní spolupráce CENTRAL EUROPE.

 


Bližší informace:
Ing. Kateřina Juríková – tel.: 378 035 006, mobil: 724 843 814,
e-mail: jurikova@plzen.eu, http://ukr.plzen.eu


 

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*