Koncept rozvržení hmoty vinařství vychází z propojení
několika kruhových prostorů, které svým uspořádáním a velikostí odpovídají provozům
uvnitř. Svou zužující se formou objekt reaguje na proces výroby vína. Od zadní
části, která je nejširší a kde je zapotřebí největší manipulační prostor, se
vinařství postupně zužuje do části přední, kde se nachází degustační místnost.
Kruhové místnosti poskytují optimální prostor pro umístění mobilní techniky i
válcovitých nádob. Exteriérové plochy jsou jednoduché a válcová střecha zakrývá
kupole uvnitř. Interiér je s exteriérem propojen několika prosklenými plochami,
které se uzavírají dřevěnými vraty.
Druhou částí objektu je přístavek u rodinného domu. Přístavek svým objemem
navazuje na dům a poskytuje prostor pro menší obývací pokoj a mezonet na
přespání.
Autorská zpráva
Autoři: Jan Vojtíšek, Jakub Staník; spolupráce: Tamara
Bemerová
Vím, že článek je o něčem jiném, ale tato fasáda je ukázkou absolutního nedostatku vkusu. Dát do štítu větší okna…
Jak daleko od sebe na té VRT vlastně budou zastávky? Stihne se vlak vůbec rozject? Podle výpočtu cestujících to vypadá,…
Asi u profíků, aby si dobráci neublížili.
Jo, taky se mi to líbí, fakt to má něco do sebe!
Když můžou být smaltované vany naprostá topka - odolné, trvanlivé, snadno se udržují a ještě k tomu skvěle vypadají, tak…