ČVUT otevřelo nově zrekonstruované prostory na Karlově náměstí

Fotogalerie ke článku (1)

ČVUT - budova Fakulty elektrotechnické na Karlově náměstí

ČVUT - budova Fakulty elektrotechnické na Karlově náměstí
Celá fotogalerie (1)

Rekonstrukce areálu začala v roce 2004 a bude dále pokračovat

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) otevřelo nově zrekonstruované prostory na Karlově náměstí. V budovách, které využívají dvě fakulty školy, byly mimo jiné upraveny posluchárny a laboratoře. ČVUT letos investovala do jejich rekonstrukce zhruba 135 milionů korun, informoval ČTK prorektor školy Miloslav Pavlík.
V hlavní budově, kterou využívají fakulty strojní a elektrotechnická opravila škola vestibul, který má nový vchod přímo ze stanice metra. Zrekonstruované jsou také laboratoře Ústavu materiálového inženýrství strojní fakulty, jejich úpravy stály podle Pavlíka asi 12 milionů korun.
Škola investovala také do dvou poslucháren, které slouží studentům elektrotechnické fakulty. "Jsou vybavené moderní audiovizuální technikou," uvedl Pavlík. Podle něj tak mohou studenti z jedné místnosti sledovat nejen přednášku v místnosti druhé, ale také v kampusu školy v Dejvicích. Úpravy poslucháren vyšly podle prorektora asi na 50 milionů korun.
Ve stejné budově byla upravena také půda o rozloze asi 1000 metrů čtverečních. Podle Pavlíka bude sloužit pro výzkum a vývoj, hlavně pro doktorandy. Všechny prostory jsou bezbariérové.
Rekonstrukce areálu začala v roce 2004, podle Pavlíka celkově stála už stovky milionů korun. Škola bude v úpravách budov na Karlově náměstí dále pokračovat.

zdroj: Zpráva ČTK 12.12. 2007

Zadejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*