HubHub Na Příkopě

HubHub Na Příkopě

Na Příkopě, Panská, Praha 1

(26. 2. 2019) Studio Perspektiv

   
 
 
 
 

HubHub Na Příkopě

V centru Prahy, v budově na nároží ulic Na Příkopě a Panská, sídlí od září první pražská pobočka rychle rostoucí coworking sítě HubHub. Výsledkem není pouze fungující prostor pro práci a spolupráci, realizace se stala také katalyzátorem nezaměnitelné komunitní atmosféry.

Recepce – žlutý maják, díky kterému nezabloudíte
Klíčovým tématem projektu je soukromí a sdílení – jejich optimální poměr pro každou situaci. Závěrem rozsáhlých příprav a analýz je prostorové schéma, které členy HubHubu podvědomě provází po celou dobu jejich návštěvy. Jakmile vstoupíte, víte, kam jít. Troufalou recepci ze žlutého tahokovu jednoduše nepřehlédnete. Okamžitou orientaci zajišťují průhledy do několika pracovních zón. Vidíte zasedací místnosti různých měřítek, všimnete si komunitní kuchyně a event sálu. Slyšíte, kde je živo a kde klid.

Můžete se rozhodnout
Vnitřní terasa a atrium člení prostor na několik traktů o různých proporcích. Zatímco vstupní část je věnována spíše freelancerům a jednotlivcům, v severozápadním křídle s výhledem do ulice Na Příkopě sídlí týmy a celé společnosti. Obě poloviny podlaží jsou obsluhovány komunitními kuchyněmi s kompletním zázemím v kompaktní formě.
Široká velikostní škála telefonních budek, místností pro videokonference, zasedacích místnůstek a místností až po boardroomy je na více než 2000 m2 optimálně rozeseta tak, aby svůj cíl nikdo neměl dál než pár kroků od pracovního místa.

Nadčasový design
Od požadavku na udržitelnost se odvíjí estetika prostoru zasvěceného práci, řemeslné dílny pro 21. století. Měřítkem kvality prvků není pouze jejich přínos pro celek, v prvé řadě musí posloužit. S ohledem na povahu coworkingu je vybavení interiéru odolné a robustní. Výrazný ocelový nábytek na vyvýšeném pódiu v čele s bytelnou recepcí je dimenzován na zatížení srovnatelné s provozem významných institucí či úřadů. Pracovní desky kuchyní a baru v centrální společenské zóně jsou z nerezu, jehož půvab se skutečně rozvine teprve patinou vzniklou každodenním užíváním.
V souladu s filosofií „mysli globálně, jednej lokálně“ se v pražské pobočce mezinárodní sítě HubHub dostal ke slovu především český design. Krom zámečnických prvků a truhlářského nábytku vyrobeného na míru českými řemeslníky najdete v komunitních zónách židle a křesla od firmy TON, svítidla od Brokis a speciálně upravená, „přifouknutá“ svítidla Soap od Bomma nad barovými pulty.

Křehká rovnováha
Společné prostory sází na kontrast barev a tvarů, do popředí v různých intenzitách vystupuje silná estetika formou brandových „bold“ textur a polepů či storytellingu vloženého do dynamických ilustrací Karolíny Strykové. V kancelářích převládají neutrální odstíny bílé a šedé, místa pro práci zútulňují závěsy a historická špaletová okna. Atmosféru a celkovou náladu svých offices totiž tvoří sami nájemníci.

Autorská zpráva
Foto: BoysPlayNice


Architekt: Studio Perspektiv s. r. o. - Ing. arch. Martin Stára, Ing. arch. Ján Antal; spoluautoři Ing. arch. Vojtěch Hasalík, Ing. arch. Kateřina Burešová, Ing. arch. Mgr. art. Andrej Tušan

 

 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Dokončení

2018

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2019 Business Media CZ, s. r. o.