Onyx pro kontinuitu interiéru

Onyx pro kontinuitu interiéru

(20. 6. 2016) Ateliér SENAA 

   
 
 
 
 

Onyx pro kontinuitu interiéru

Majitel bytu 3+kk v novostavbě developerského projektu nás požádal o radu, protože se mu nelíbilo umístění vany v koupelně a celkově nebyl spokojen s nabízeným standardem. Po prohlídce jsme se domluvili na kompletní proměně interiéru.
V rámci hrubé stavby jsme zvětšili průchod do obytné části a umístili sem velké prosklené dveře ze surové oceli. Prostor se otevřel a prosvětlil. Také jsme přebourali příčky, vytvořili niku na vestavnou skříň a tím podstatně rozšířili úložné prostory.
Při první prohlídce se ukázalo, že prostor koupelny není plně využit. Měla tu být jen malá vana a jedno umyvadlo. My jsme přišli s nabídkou velkorysejšího řešení, původní vanu jsme vyměnili za větší a umístili ji do čela koupelny. Tím se zvětšil prostor, který jsme doplnili o sprchu a další umyvadlo. V naší koncepci hraje důležitou roli i kvalita materiálu. Proto jsme se rozhodli nahradit keramický obklad za velkoformátové kamenné desky a na zadní stěnu jsme umístili podsvícený onyx.
Kuchyňskou linku jsme navrhli na míru. Pracovní plocha je z masivní dubové desky, skříňky jsou v bílém matném laku. Do linky jsme zakomponovali onyx jako sjednocující prvek, abychom dosáhli kontinuity bytu. Zajímavým detailem je zapuštěné čiré sklo nad pracovní deskou.
Pečlivě jsme vybírali podlahy. Místo navrženého vinylu jsme do obytných místností umístili podlahy dřevěné, do koupelny a chodby kamenné. Přírodní materiály jsou odolnější, lépe vypadají a důstojně stárnou.
Důležitou součástí interiéru jsou povrchy stěn a stropů. V bytě jsou použity tradiční přírodní kletované omítky s viditelnou kresbou. Kromě toho jsme navrhli atypické bezfalcované dveře a obklady zapuštěné do omítky, protože věříme, že klíčem ke kvalitnímu bydlení jsou promyšlené detaily.
Standartní plechové radiátory, původně umístěné před okny lodžie, jsme nahradili za skrytá tělesa, která jsme zahalili do dubového masívu, díky tomu tak vznikla vytápěná lavice na posezení.

Autorská zpráva
Foto: David Korsa


 
Místo: Brno
Autoři: Václav Navrátil, Jan Sedláček

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Interiéry/design

Dokončení

2016

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře
 
© 2007–2020 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz