Proměna prostor v budově Drn

Proměna prostor v budově Drn

(6. 6. 2022) Studio acht a Vos Interieur

   
 
 
 
 

Proměna prostor v budově Drn

Drn je polyfunkční budova na rohu Národní a Mikulandské ulice na Novém Městě v Praze, navržená architektem Stanislavem Fialou. V osmém podlaží se nacházejí kanceláře společnosti CTP, které prošly výraznou úpravou podle návrhu Studia acht a Vos Interieur.

Návrh nových interiérů kancelářských prostor šitý přímo na míru společnosti vznikl ve spolupráci nizozemského interiérového designéra Barta Vose a Studia acht pod vedením architekta Václava Hlaváčka. Kromě zadání klienta, kterým bylo rozšířit počet míst pro zaměstnance, se úpravy inspirovaly organickým, nepravidelným tvarem budovy, na které plynule navazovaly. Korespondují také s hlavními rysy původního interiéru, kterými jsou všudypřítomný pohledový beton, prosklená fasáda vytvářející čistý prostor propojený nezapomenutelným výhledem na centrum Prahy a umístění technického zázemí uprostřed celého prostoru.

Nová podoba podlaží spočívá ve čtyřech hlavních proměnách: zaoblení centrálního prostoru, úpravě dispozic, sjednocení technického zázemí inspirovaného svým tvarem vejce a kompletním řešením interiérového designu, od výběru nábytku po barevné ladění různorodých příček.

Barevné příčky a úprava dispozic
V původním provedení sestávalo celé podlaží převážně z open space, dále se zde nacházely tři zasedací místnosti a velký konferenční sál. Nová interiérová vestavba je na přání klienta řešená jako šest uzavřených kanceláří, pět zasedacích místností a menší open space.

Jedním z nejvýraznějších architektonických zásahů je otevření vstupního prostoru a přesunutí recepce do haly, která plynule navazuje na open space. Atypicky řešená recepční kóje ve žluté barvě zapadá do převážně betonového interiéru a zároveň návštěvníky vtahuje do prostoru, který postupně nabízí víc a víc barev.

Ty se objevují na panelech v červeném, zeleném, oranžovém nebo žlutém provedení v nově vzniklých kancelářích a zasedacích místnostech okolo fasády, do kterých se nově vejde celkem osmdesát osob. Dřevěné, prosklené či akustické vertikální panely navržené na míru vytvářejí dohromady příčky a některé z nich slouží také jako úložné prostory. Mezi další výrazně barevné prvky patří hlavní kuchyňka provedená celá v červené barvě a mobiliář pečlivě vybraný nizozemskými designéry.

Technické prostory schované ve „vajíčku”
Monochromatická žloutkově žlutá je kromě příček v kancelářích použitá také v telefonních kupé a v dalších interiérech v technickém zázemí, takzvaném vajíčku. Jeho zaoblený vejcovitý tvar inspiroval architekty k volbě barev – zvenku je použitá skořápkově bílá a zevnitř již zmíněná žlutá. Kromě dvou malých telefonních místností jsou ve „vajíčku” umístěny také serverovna, původní toalety, dvě menší zasedací místnosti, nika pro kopírky a prostor pro malou kuchyňku.

Studio acht rozpracovalo koncepční řešení interiérového designéra a architekta Barta Vose, se kterým spolupracovalo na návrhu, dále řešilo technickou část projektu a provádělo kompletní autorský dozor po celé trvání úprav.

Tisková zpráva
Foto: Tomáš Slavík


Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Interiéry/design

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře
 
© 2007–2022 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz