Rekonstrukce obvodového pláště obchodního centra NOSRETI v Brně s materiály FERMACELL

Rekonstrukce obvodového pláště obchodního centra NOSRETI v Brně s materiály FERMACELL

(4. 3. 2013) Objekt obchodního centra NOSRETI v Brně se nachází v blízkosti centra města na jedné z hlavních dopravních tepen - na ulici Křenová. Provozovatel obchodního centra se v loňském roce rozhodl dodat vzhledu budovy moderní ráz a v červnu 2012 zahájila stavební společnost Stavoprojekta Brno přípravné práce na regeneraci obvodového pláště a na výměně stávajících oken. Plášť budovy z boletických panelů je po rekonstrukci tvořen sádrovláknitými deskami FERMACELL o tloušťce 15 mm.

 
 
 
 

Rekonstrukce obvodového pláště obchodního centra NOSRETI v Brně s materiály FERMACELL

Objekt obchodního centra NOSRETI v Brně se nachází v blízkosti centra města na jedné z hlavních dopravních tepen - na ulici Křenová. Provozovatel obchodního centra se v loňském roce rozhodl dodat vzhledu budovy moderní ráz a v červnu 2012 zahájila stavební společnost Stavoprojekta Brno přípravné práce na regeneraci obvodového pláště a na výměně stávajících oken. Plášť budovy z boletických panelů je po rekonstrukci tvořen sádrovláknitými deskami FERMACELL o tloušťce 15 mm.

budova NOSRETI po rekonstrukci
Administrativní budova nabízí více než 4 500 m2 kancelářských a prodejních ploch, dále garáže a skladovací plochy na parkovišti a v suterénu budovy. Jedná se o čtyřpodlažní skelet rozměru cca 73 x 19.4 m s konstrukční výškou patra 4.2 metrů. Vlastní skelet je železobetonový s přibližným užitečným zatížením přes 10kN/m2 a je využíván pro kanceláře.

Plášť objektu byl tvořen boletickými panely, což byl ve své době přepychový plášť, který mohl být pouze na vybraných budovách. Skleněné výplně spolu s hliníkovými upevňovacími elementy, které jsou v nich použité, však nyní dožívají. Původní zateplení navíc nevyhovuje současným požadavkům na tepelně izolační vlastnosti konstrukce. Dobrým příkladem, jak lze efektivně objekty s boletickými panely rekonstruovat, samozřejmě v souladu se současnými požadavky na statické a tepelně izolační vlastnosti konstrukce, je i rekonstrukce obchodního centra Nosreti v Brně.

Boletické panely na objektu tvořily ocelové rámy tvaru H pro panel šířky 1.2 m a výšky 4.2 m, které byly vyplněny minerální vatou a opláštěny skleněnými tabulemi. V průběhu rekonstrukce byly současné nevyhovující vrstvy pláště odstraněny a nahrazeny současnými materiály. Projektant rekonstrukce, Radek Hrbáček DiS., navrhl plášť ze sádrovláknitých desek FERMACEL tl. 15mm, které vyhovovaly požadavkům na statiku i svými tepelně izolačními parametry. Po rekonstrukci je celý objekt (cca 2000m2) opláštěn pomocí desek FERMACELL 2000*1250mm*15mm. Celá rekonstrukce proběhla rychle v průběhu letních měsíců a na podzim 2012 už na budově zářila zcela nová fasáda.
tisková zpráva

budova NOSRETI po rekonstrukci budova NOSRETI po rekonstrukci
budova NOSRETI před rekonstrukcí budova NOSRETI před rekonstrukcí
 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Administrativa

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
Nové komentáře

25. 5. 2020 17:38:58

Re: Interiér rodinného domu

Jako uživatelka bych měla k Vašemu návrhu několik výhrad, ačkoli je interiér na pohled impozantní : 1) podle velikosti ložnice a postlelí odhaduji, že kuchyň bude mít rozměry cca 4x5 m. I když velká kuchyň je krásná, současně by měla šetřit nohy kuchařky, která kromě vaření je možná celý den pracovně na nohou a ještě obstarává malé děti. Víte jak se naběhá s hrncem špaget po kuchyni, než ho někam umístí? A další cca 3 m k jídelnímu stolu, když chce servírovat. Nechtěla bych to. Kuchyň, kde se nestoluje, má být prostorná, praktická, ale ne rozlehlá! 2) Ložnice na opačné straně domu od WC vám nebude vadit, dokud budete mladí a zcela zdraví. Potom si zařídíte raději ložnici v sousední koupelně, než bloudit po celém domě. 3) chválím nápad dvoupostele s prostředním madlem v dětském pokoli. Skvělý nápad s multifunkční a velkokapacitní pohovky s postelemi pro hostinský pokoj (nebo do obýváku). Ale rodičům se dvěma dětmi i stejného pohlaví, bych zcela určitě, po všech svých zkušenostech, doporučila raději dva malé pokojíky než jeden společný. Možná ten společný tak max. max. do 5. třídy. Ale pak by jej muselo být možné rozdělit na dva. P.S. Pohled z pohovky obýváku do přírody může být úchvatný, na krb také. Přesto bych umožnila pro konzervativce i pohled na obrazovku TV - pohovka jak stvořená pro domácí kino! Je mi líto, ale snaha po umění tady, podle mne, převyšuje funkčnost a praktičnost. Měly by být v rovnováze. Člověku běžně nestačí jen se dívat, v bytě musí i příjemně žít.

 
© 2007–2020 Business Media One, s. r. o. Nádražní 762/32, 150 00 Praha 5, e-mail: stavbaweb@bmone.cz