Van Rooijen Architects: Herna pro děti

Van Rooijen Architects: Herna pro děti

 
 
 
 

Van Rooijen Architects: Herna pro děti

Nová budova na hraní je postavena na dětském hřišti ve dvoře poblíž centra města Utrecht.



Místo: Utrecht, Nizozemí
Klient : Municipality of Utrecht
Architekt :
Van Rooijen Architecten
Interiery : Van Rooijen Architecten
Dokončeno : duben 2010
Foto: archiv autorů, Cornbread Works







Nová budova nahradila stávající, nevyhovující objekt. Investor - město - požadoval jednoduchý, trvanlivý a bezpečný objekt, který rozšíří možnosti hřiště a který se hodí do světa dětí. To vše při minimálních nákladech.
Budovu využívá školka, ale je zde i prostor, kde si mohou hrát děti z okolí.
Pomocí mobilních příček lze vnitřní prostory přizpůsobit různým činnostem, prostor tak má mnohostarnné využití. Barevný objekt je koncipován jako nepředvídatelný prvek, rozšířující možnosti pro hru na přilehlém hřišti. Speciální otvory propojují budovu s okolím. Budova nabízí i velký krytý venkovní prostor, kde si lze hrát.
Celodřevěný interiér a jasné barvy vytváří příjemnou atmosféru.











 





 

 

 


 

 

 

Základní informace o objektu

 
 
 
 

Kategorie

Škola, věda

Komentáře ke článku

 
 
 
 

Registrace k zasílání newsletteru

Stavbaweb.cz informuje o novinkách v oboru architektury a stavebnictví, představuje zajímavé objekty, projekty a materiály. Prostřednictvím tohoto formuláře se můžete přihlásit k odebírání denního newsletteru, a dostávat tak pravidelné informace přímo do své e-mailové schránky.

*Povinné položky
Vaše registrační údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou chráněny. Svou registraci můžete kdykoliv zrušit zde nebo prostřednictvím odkazu v zápatí každého newsletteru.
 
 
 
© 2007–2018 Business Media CZ, s. r. o.