Interiér jsme rozdělili na dva celky: světlou část restaurace a tmavou s kuchyní a toaletami. Restaurace má uprostřed bar a zázemí, které jsme ukryli do černého boxu se skladem a schodištěm, které vede do suterénu. Vznikl tak kontrast vůči barovému pultu s černobílého terazza. Na stropě jsme ponechali strukturu původních vrstev nátěrů, stěny sjednotili omítkou v kontextuální barevnosti. Mobiliář je jednoduchý, vyrobená z černé bukové překližky.
Nový výklad byl inspirovaný původním výkladcem včetně členění. Abychom interiér prosvětlili, je celý skleněný. Dva velké lustry definují dvě centra provozu. Doplňují je nástěnná svítidla a bodová světla u stolů.
Autorská zpráva
Foto: Matej Hakár
Autoři: Grau Architects, gutgut architects – Štefan Plakovič, Lukáš Kordík, Andrej Olah, Filip Marčák, Alan Prekop, Jana Filípková, Matej Kurajda
Podlahová plocha: 258 m2





























Hodně mě překvapilo, že je v areálu Pražského hrad tahle zanedbaný dvorek. Na leteckých snímcích to vypadá líp, jako že…
Díky za odkaz, opravdu zajímavý projekt! Rekonstrukce za plného provozu je vždycky náročná, a je skvělé vidět, jak se to…
Ano, továrna v Pardubicích je velmi zajímavá. Kromě jiného rekonstrukce probíhala za plného provozu. Přikládám odkaz na celou stavbu, je…
V rámci Prahy jde o jednu z nejhlučnějších lokalit, které lze v centru najít. ideální pro drahé kanceláře a bydlení.…
Nejvíce mě oslovila stavba – Továrna v Pardubicích, a myslel jsem to spíše designově, že se mi některé ty stavby…