Interiér jsme rozdělili na dva celky: světlou část restaurace a tmavou s kuchyní a toaletami. Restaurace má uprostřed bar a zázemí, které jsme ukryli do černého boxu se skladem a schodištěm, které vede do suterénu. Vznikl tak kontrast vůči barovému pultu s černobílého terazza. Na stropě jsme ponechali strukturu původních vrstev nátěrů, stěny sjednotili omítkou v kontextuální barevnosti. Mobiliář je jednoduchý, vyrobená z černé bukové překližky.
Nový výklad byl inspirovaný původním výkladcem včetně členění. Abychom interiér prosvětlili, je celý skleněný. Dva velké lustry definují dvě centra provozu. Doplňují je nástěnná svítidla a bodová světla u stolů.
Autorská zpráva
Foto: Matej Hakár
Autoři: Grau Architects, gutgut architects – Štefan Plakovič, Lukáš Kordík, Andrej Olah, Filip Marčák, Alan Prekop, Jana Filípková, Matej Kurajda
Podlahová plocha: 258 m2
moc se mě to líbí
Pokud vím, tak jméno pro každou ulici nebo náměstí musí být schváleno místopisnou komisí. Jak je tedy možné, že si…
oprava : ..nechuť mírnou, .... záruka, že nevytvoří i něco.....
Tak ikonická architektura? Pro mne je to totální nesympatická asymetrie, která postrádá pohodu a líbivost, a naopak vyvolává neklid a…
Projektantem má být METROPROJEKT Praha. Poptám se podrobněji na SŽ a doplním.