Interiér jsme rozdělili na dva celky: světlou část restaurace a tmavou s kuchyní a toaletami. Restaurace má uprostřed bar a zázemí, které jsme ukryli do černého boxu se skladem a schodištěm, které vede do suterénu. Vznikl tak kontrast vůči barovému pultu s černobílého terazza. Na stropě jsme ponechali strukturu původních vrstev nátěrů, stěny sjednotili omítkou v kontextuální barevnosti. Mobiliář je jednoduchý, vyrobená z černé bukové překližky.
Nový výklad byl inspirovaný původním výkladcem včetně členění. Abychom interiér prosvětlili, je celý skleněný. Dva velké lustry definují dvě centra provozu. Doplňují je nástěnná svítidla a bodová světla u stolů.
Autorská zpráva
Foto: Matej Hakár
Autoři: Grau Architects, gutgut architects – Štefan Plakovič, Lukáš Kordík, Andrej Olah, Filip Marčák, Alan Prekop, Jana Filípková, Matej Kurajda
Podlahová plocha: 258 m2
Tu technickou pomoc při zakládání první řady je fakt skvělá možnost využít. Ono to zase nestojí nijak moc a není…
Heluz je v podstatě dost populární značka výrobce stavebního materiálu v Česku, hlavně jsou známí svými dobrými izolačními vlastnostmi. Úplně…
Pochybuji, že si dnes ještě někdo dobrovolně vybere dvojsklo...
O tom trojskle nepochybuji. Na to jsem rozhodnutý na 100%, aspoň v tom mám jasno na začátek. Ale vypadá to…
To tlumení zvuku je tam docela slušné, co tak koukám.