Interiér jsme rozdělili na dva celky: světlou část restaurace a tmavou s kuchyní a toaletami. Restaurace má uprostřed bar a zázemí, které jsme ukryli do černého boxu se skladem a schodištěm, které vede do suterénu. Vznikl tak kontrast vůči barovému pultu s černobílého terazza. Na stropě jsme ponechali strukturu původních vrstev nátěrů, stěny sjednotili omítkou v kontextuální barevnosti. Mobiliář je jednoduchý, vyrobená z černé bukové překližky.
Nový výklad byl inspirovaný původním výkladcem včetně členění. Abychom interiér prosvětlili, je celý skleněný. Dva velké lustry definují dvě centra provozu. Doplňují je nástěnná svítidla a bodová světla u stolů.
Autorská zpráva
Foto: Matej Hakár
Autoři: Grau Architects, gutgut architects – Štefan Plakovič, Lukáš Kordík, Andrej Olah, Filip Marčák, Alan Prekop, Jana Filípková, Matej Kurajda
Podlahová plocha: 258 m2
Vím, že článek je o něčem jiném, ale tato fasáda je ukázkou absolutního nedostatku vkusu. Dát do štítu větší okna…
Jak daleko od sebe na té VRT vlastně budou zastávky? Stihne se vlak vůbec rozject? Podle výpočtu cestujících to vypadá,…
Asi u profíků, aby si dobráci neublížili.
Jo, taky se mi to líbí, fakt to má něco do sebe!
Když můžou být smaltované vany naprostá topka - odolné, trvanlivé, snadno se udržují a ještě k tomu skvěle vypadají, tak…