Koncept rozvržení hmoty vinařství vychází z propojení
několika kruhových prostorů, které svým uspořádáním a velikostí odpovídají provozům
uvnitř. Svou zužující se formou objekt reaguje na proces výroby vína. Od zadní
části, která je nejširší a kde je zapotřebí největší manipulační prostor, se
vinařství postupně zužuje do části přední, kde se nachází degustační místnost.
Kruhové místnosti poskytují optimální prostor pro umístění mobilní techniky i
válcovitých nádob. Exteriérové plochy jsou jednoduché a válcová střecha zakrývá
kupole uvnitř. Interiér je s exteriérem propojen několika prosklenými plochami,
které se uzavírají dřevěnými vraty.
Druhou částí objektu je přístavek u rodinného domu. Přístavek svým objemem
navazuje na dům a poskytuje prostor pro menší obývací pokoj a mezonet na
přespání.
Autorská zpráva
Autoři: Jan Vojtíšek, Jakub Staník; spolupráce: Tamara
Bemerová