Koncept rozvržení hmoty vinařství vychází z propojení
několika kruhových prostorů, které svým uspořádáním a velikostí odpovídají provozům
uvnitř. Svou zužující se formou objekt reaguje na proces výroby vína. Od zadní
části, která je nejširší a kde je zapotřebí největší manipulační prostor, se
vinařství postupně zužuje do části přední, kde se nachází degustační místnost.
Kruhové místnosti poskytují optimální prostor pro umístění mobilní techniky i
válcovitých nádob. Exteriérové plochy jsou jednoduché a válcová střecha zakrývá
kupole uvnitř. Interiér je s exteriérem propojen několika prosklenými plochami,
které se uzavírají dřevěnými vraty.
Druhou částí objektu je přístavek u rodinného domu. Přístavek svým objemem
navazuje na dům a poskytuje prostor pro menší obývací pokoj a mezonet na
přespání.
Autorská zpráva
Autoři: Jan Vojtíšek, Jakub Staník; spolupráce: Tamara
Bemerová
Děkuji za perfektní popisky pod fotografiemi. Zatím se všechny články o trati soustřeďují na stavbu estakády. , Estakáda je sice…
Petr Tak to záleží na samotném prodejci a výrobci oken, jaké bude mít stanovené dodací lhůty. Protože jemu dodá skla…
Tu technickou pomoc při zakládání první řady je fakt skvělá možnost využít. Ono to zase nestojí nijak moc a není…
Heluz je v podstatě dost populární značka výrobce stavebního materiálu v Česku, hlavně jsou známí svými dobrými izolačními vlastnostmi. Úplně…
Pochybuji, že si dnes ještě někdo dobrovolně vybere dvojsklo...